Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, luna aceasta, se menține apropiată, de valorile normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, luna aceasta, se menține apropiată, de valorile normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, luna aceasta, se menține apropiată, de valorile normale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în luna mai, adică interval de tranziție de la sezonul rece la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În aceste zile, vom avea maxime de la 13-14 la 19-20 grade, după care de la 13-14 la 20-22 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade, după care de la 7-9-13-14 grade. La început cerul va fi de la variabil la mai mult noros, după care va deveni de la variabil la mai mult senin. În prima parte a săptămânii viitoare, vom avea de la 20-22 la 24-27 grade și minime de la 7-9-13-14 grade.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (15-28 mai)! În prima parte a intervalului valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic caracteristice la mijlocul lunii mai, cu medii ale maximelor de la 13-14 la 20-22 de grade și ale minimelor de 7-9-13-14 grade, cu mici oscilații de la o zi la alta. Pentru cea de-a doua săptămână este estimat un regim termic relativ constant, cu temperaturi ușor peste mediile multianuale, respectiv de la 20-22 la 24-27 grade ziua și 7-9-13-14 grade noaptea, mediat regional. În primele zile ale intervalului, va ploua temporar, pe alocuri în cantități mai însemnate, iar cu precădere în vestul regiunii regimul pluviometric va fi ușor excedentar. După data de 23 mai, ploi locale se vor semnala în special în cursul după-amiezilor. Vor fi mai ale averse și se vor asocia, pentru perioade scurte, cu celelalte fenomene specifice instabiltații atmosferice și pe arii însemnate cantități mai mari, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (14-22 mai). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice și centrale. Săptămâna 2 (22-29 mai). Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în nord-vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice, estice, sud-estice și la munte, dar și local deficitare în extremitatea de nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Săptămâna 3 (29 mai-4 iunie). Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice și la munte, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă. Săptămâna 4 (4-11 iunie). Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu