Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș încă se va menține apropiată multianualelor de februarie! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș încă se va menține apropiată multianualelor de februarie! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș încă se va menține apropiată multianualelor de februarie! Iată statistica specială în vigoare!

2023 a venit cu vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru prima parte a lunii ianuarie, iar luna februarie a venit cu vreme caracteristică de iarnă, cu ger noaptea și dimineață. Stratul de zăpadă masoară 48 cm la stația meteo Iezer, 35 cm la Cavnic, 29 cm în Pasul Gutâi, 23 cm la Băiuț, 20 cm Groșii Țibleșului, 17 cm la Firiza, 14 cm la Poiana Borșa, Valea Vaserului și Baia Borșa, 14 cm la Moisei, 7 cm la Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, 5 cm la Ocna Șugatag, 4 cm în Baia Mare.

Am avut recordul iernii de până acum -18 grade Celsius la stația meteo Iezer, în noaptea de 4 spre 5 februarie, dar valorile resimțite au ajuns la -20, chiar -22 grade, iar indicele de răcire a ajuns și la -27, -30. Vom avea parte de fluctuații termice în continuare și în intervalul viitor, arată estimările realizate de specialiști în meteorologie, pentru următoarele două săptămâni. Ca atare este perfect logic să avem parte atât de zile frumoase și calde cât și de zile mai răcoroase puțin, arată modelele meteo actuale existente în prezent. Momentan rămânem în zodia gerului, cel puțin până în weekend, după care treptat se va încălzi iarăși.

Încălzire semnificativă

Mai exact, în zilele de 7, 8, 9, 10 februarie 2023, valorile termice maxime vor fi de la -9, -7 la -5, -4 grade, iar cele minime de la -14, -13 la -9, -7 grade. Cerul se va menține preponderent senin, ceea ce va face ca ziua să fie cât de cât cald, iar noaptea să se accentueze senzația de frig. Modificarea va veni din 11 februarie, atunci când valorile termice vor crește și vor fi de la 1-2-3-4 grade, dar va crește și nebulozitatea, iar minimele vor fi de la -4, -3, -2, -1 grad/ grade și vom avea un scurt episod de precipitații. În 11, 12, 13, 14, 15 februarie 2023, valorile termice maxime se vor menține de 1-2-3-4 grade, iar cele minime de -4, -3, -2, -1 grad/ grade, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Estimările meteorologilor

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile! Valul de frig va persistă pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de la -9, -7 la -5, -4 grade și nopțile vor fi local geroase, cu minime de la -14, -13 la -9, -7 grade, izolat chiar mai scăzute. Începând cu al doilea weekend din februarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă în orele amiezilor când media regională va fi de 1-2-3-4, iar apoi chiar de la 4-5 la 7-9 grade, iar minimele se vor situa în general în ecartul -4, -3, -2, -1 grad/ grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a intervalului de referință, cu probabilitate pentru precipitații slabe în perioada 11-12 februarie. Precipitații pe spații mai extinse vor fi posibile după data de 16 februarie, mai arată acum ANM! Facem precizarea că valorile sunt în aria locuită maramureșeană!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu