Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în viitor, se menține apropiată de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în viitor, se menține apropiată de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în viitor, se menține apropiată de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară, început de vară, avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în luna mai, către iunie, adică interval de tranziție de la sezonul de tranziție la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În 22 mai, vom avea cer de la variabil la mai mult senin și maxime de la 20-22 la 24-27 grade și minime de 7-9-13-14 grade. Tendința se va menține și în 23 și 24 mai. În 25 mai, valorile termice se vor menține similare, dar va crește nebulozitatea și probabilitatea de furtuni va crește. Așadar, și în 26 și 27 mai, situația va fi similară. Vom vedea dacă va rămâne așa și către celelalte zile din mai și început de iunie!

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (22 mai-4 iunie)! În perioada 22 – 27 mai sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, astfel că
vremea va deveni caldă, cu o medie a acestora de la 20-22 la 24-27 grade. Ulterior se va răcori, iar pentru 28 mai sunt estimate maxime de la 13-14 la 20-22 de grade, apoi spre finalul lunii și în primele zile calendaristice de vară se va reveni la valori, în medie de la 20-22 la 24-27 grade. Variații termice sunt prognozate și în regimul nocturm al temperaturilor, respectiv o medie de la 7-9-13-14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 26 și 27 mai și la începutul lunii iunie. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (22-28 mai). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (29 mai-4 iunie). Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, dar și deficitară în nord-vest și centru, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 3 (4-11 iunie). Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (11-19 iunie). Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre excedent în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu