Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în luna mai, adică interval de tranziție de la sezonul rece la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În 9 mai, avem maxime de la 13-14 la 19-20 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade și cer de la variabil la mai mult senin. La cum arată estimările făcute de specialiștii în meteorologie, cu mici fluctuații, până în 13-14 mai, cel puțin, regimul termic se va menține similar, aproape liniar, cu mici fluctuații, pe ici, pe colo, și cu ceva ploi trecătoare, din când în când.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (7-22 mai)! Regimul termic va avea ușoare alternanțe în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului, cu medii ale temperaturilor maxime de la 13-14 la 19-20 grade și ale minimelor de la 4-5 la 7-9 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei. Astfel, media maximelor va crește începând de la 13-14 la 19-20 grade, până la intervalul de la 20-22 la 23-24 de grade și cea a minimelor va fi curpinsă între 7-9-13-14 grade. Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare cu precădere în imediata apropiere de 14 mai, adică în 15-16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (7-14 mai). Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, sudvestice și local în cele centrale, dar și deficitar în nord-estul extrem al țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (14-22 mai). Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă. Săptămâna 3 (22-29 mai). Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Săptămâna 4 (29 mai-5 iunie). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile nordice și nord-estice, dar și local excedentare în extremitatea de sud a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu