Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind aproape de luna mai, adică interval de tranziție de la sezonul rece la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În 27 aprilie, valorile termice se vor situa astfel: maximele între 7-9-13-14 grade și minimele între 4-5 și 7-9 grade, cerul fiind de la variabil la la mult senin. În dimineața de 27 aprilie am avut 0,2 grade în Baia Mare, -1,4 grade în Sighetu Marmației, -1,7 grade în Târgu Lăpuș, -0,9 grade în Ocna Șugatag și -9,7 grade la stația meteo Iezer. Se vor înregistra unele ploi slabe cantitativ pe arii mici. În 28, 29 și 30 aprilie, valorile termice vor fi similare și condițiile termice la fel. Totuși, în 30 aprilie, am putea avea unele furtuni în peisaj. Avem până atunci, în vigoare, o informare meteorologică, valabilă în intervalul 27 aprilie, ora 10 – 29 aprilie, ora 10. Fenomene vizate: vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului. Începutul lunii mai vine cu aceeași tendință similară de încălzire. Astfel, vom avea maxime de la 13-14 la 19-20 grade, local chiar 22 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade sau de 7-9-13-14 grade, în funcție de zi, întrucât vom avea, desigur, fluctuații termice.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (24 aprilie-7 mai)! În prima zi a intervalului s-au înregistrat valori termice diurne apropiate de normalul climatologic al datei, respectiv o medie a acestora de la 13-14 la 19-20 grade, apoi s-a răcit, iar în perioada 25 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 7-9-13-14 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de la 13-14 la 19-20, local 22 grade, cu valori posibil mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime va scădea de la 4-5 la 7-9 grade în prima noapte până spre, local, 1-2-3-4 grade în 28 aprilie, apoi în restul intervalului se va reveni la valori în jurul a de la 4-5 la 7-9 grade. Am avut ploi însemnate cantitativ pe parcursul zilelor de marți și miercuri (25 și 26 aprilie). Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după datda de 30 aprilie, dar local.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (24-30 aprilie). Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-estice, vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (1-7 mai). Temperaturile medii vor fi mai coborâte de cât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nordice, în prima jumătate, iar în a doua jumătate vor fi apropiate de normal. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 3 (7-14 mai). Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (14-22 mai). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu