Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în mai, se menține apropiată, totuși, valorilor normale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în luna mai, adică interval de tranziție de la sezonul rece la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În 1 mai 2023, cerul va fi de la variabil la mai mult senin, cu înnorări trecătoare și câțiva picuri, adică ploi slabe doar cantitativ pe arii mici și maxime de la 13-14 la 20-22 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade. În 2 mai 2023, cerul va fi de la variabil la mai mult senin, cu înnorări trecătoare și câțiva picuri, adică ploi slabe doar cantitativ pe arii mici și maxime de la 13-14 la 20-22 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade. În 3 mai, cerul va fi de la variabil la mai mult senin, cu înnorări trecătoare și câțiva picuri, adică ploi slabe doar cantitativ pe arii mici și maxime de la 13-14 la 20-22 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade. În 4 mai, cerul va fi de la variabil la mai mult senin, cu înnorări trecătoare și câțiva picuri, adică ploi slabe doar cantitativ pe arii mici și maxime de la 13-14 la 20-22 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade. O scurtă scădere în 5-6 mai și ceva ploi, iar către 7 mai, mică încălzire și vreme mai mult frumoasă.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (1-14 mai)! Regimul termic va avea fluctuații în prima săptămână de prognoză, în primele două zile se va încălzi, în următoarele se va răci, apoi se va încălzi din nou către 7 mai, astfel că mediile maximelor vor fi între 13-14 și 20-22 de grade, dar se va stabiliza ușor și până la finalul intervalului de prognoză nu va mai varia semnificativ, cu maxime în jurul a de la 13-14 la 20-22 grade. Temperaturile minime vor debuta cu de la 1-2-3-4 grade mediat regional, iar din 3-4 mai se vor situa, în medie, între 4-5 și 7-9 grade. Vor fi ploi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și în general slabe cantitativ până în data de 7 mai, apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (1-7 mai). Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice, cu precădere în a doua parte a săptămânii. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Săptămâna 2 (7-14 mai). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 3 (14-22 mai). Temperaturile medii se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 4 (22-29 mai). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu