Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în iunie, se menține apropiată, de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în iunie, se menține apropiată, de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, în iunie, se menține apropiată, de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară, început de vară, avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în luna mai, către iunie, adică interval de tranziție de la sezonul de tranziție la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Acum

În 29 mai, vom avea cer de la variabil la mai mult senin, cu maxime de la 20-22 la 24-27 grade, minime de 7-9-13-14 grade și unele posibile furtuni trecătoare, mai slabe cantitativ pe arii mai mici. În 30 și 31 mai nebulozitatea va fi mai crescută, astfel că ar crește posibilitatea de averse. În primele zile ale lunii iunie, vremea va fi schimbătoare, cer de la variabil la mai mult senin, dar cu furtuni trecătoare, local însemnate cantitativ pe arii mai mari. Regimul termic va fi similar, maxime de la 20-22 la 24-27 grade și minime de 7-9-13-14 grade.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (29 mai-11 iunie)! Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a de la 20-22 la 24-27 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai-2 iunie și în zilele de 9-11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de la 7-9-13-14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu 3-4 iunie, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (29 mai-4 iunie). Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, iar în rest va fi deficitar. Săptămâna 2 (5-11 iunie). Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și nordestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în nord-est. Săptămâna 3 (12-19 iunie). Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări. Săptămâna 4 (19-27 iunie). Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu