Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, de Paști, se menține apropiată, de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, de Paști, se menține apropiată, de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, de Paști, se menține apropiată, de valorile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Vreme caracteristică de primăvară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind la mijlocul lunii aprilie, adică interval de tranziție de la sezonul rece la cel cald, ne putem aștepta la fluctuații termice semnificative, chiar de la o zi la alta. Dar tendința de încălzire, asta per total, se resimte cu lejeritate. Asta cu toate că vor fi și zile ceva mai răcoroase.

Săptămâna Mare în Maramureș

În 13 aprilie, valorile termice maxime vor fi de 7-9-13-14 grade, iar cerul va fi de la variabil la mai mult senin, în timp ce minimele vor fi de la 4-5 la 7-9 grade. Așadar vreme chiar frumoasă, normală și caracteristică de aprilie. Asta va fi așadar în Joia Mare. În 14 aprilie, valorile termice maxime vor fi de la 13-14 la 20-22 grade, așadar cald, chiar foarte cald, iar cerul va fi de la variabil la mai mult senin, în timp ce minimele de la 4-5 la 7-9 grade. Doar că va crește nebulozitatea și revin ploile, local furtuni, seara și noaptea. În 15 aprilie, vor fi iarăși maxime de la 13-14 la 19-20 grade și cer de la variabil la noros, cu ceva ploi trecătoare. În Noaptea de Înviere, minime de la 4-5 la 7-9 grade și cer de la variabil la mai mult noros. În 16 aprilie, maxime de la 13-14 la 19-20 grade, iar cerul de la variabil la mai mult noros și minime de la 4-5 la 7-9 grade. În 17 aprilie, maxime de la 7-9-13-14 grade și minime de la 4-5 la 7-9 grade, cer de la variabil la mai mult noros, cu episoade de ploaie.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile! În prima săptămână din interval, adică Săptămâna Mare, valorile termice diurne vor avea variații de la o zi la alta, cu medii regionale ale maximelor între 7-9-13-14 grade. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 13-14 către 19-20, local chiar 22 grade. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 4-5 și 7-9 grade, cu variații semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 14 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila ușor în jurul a de la 4-5 la 7-9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14-18 aprilie, semnificativ în data 15 aprilie, când vor fi posibile și cantități de apă mai importante, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că arată aceste informații modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ!

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (9-16 aprilie). Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nordvestice, dar și local deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (17-24 aprilie). Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud și de sud-vest a țării, precum și la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și local deficitare în nord-vestul țării, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. Săptămâna 3 (24 aprilie-1 mai). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (1-7 mai). Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu