Share
Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, de Florii, se menține apropiată, de mediile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, de Florii, se menține apropiată, de mediile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Meteo 14 zile Estimări: Vremea în aria din Maramureș, de Florii, se menține apropiată, de mediile multianuale! Iată statistica specială în vigoare!

Luna aprilie își respectă rolul lunii speciale în Maramureș, în care avem specialități meteorologice, valabile atât sezonului rece, cât și primăverii, dat fiind faptul că este o lună de tranziție.

Culmea, având în vedere iarna deosebit de călduroasă, avem parte în săptămâna de dinainte de Florii, de vreme răcoroasă. Adică, maxime de la 4-5 la 7-9 grade și minime de la 1-2-3-4 grade, iar imediat după mijloc, un salt înapoi, adică minime de -4,-3,-2,-1 grade. Da, inclusiv cu ninsori sănătoase, dar scurte, cu precădere la munte.

Dar vremea în Maramureș va fi normală, cu maxime care merg în mediile multianuale! Adică, maxime de 7-9-13-14 grade și minime de 1-2-3-4 grade, treptat, începând cu 7 aprilie. Asta înseamnă că Floriile vor fi probabil ceva mai răcoroase decât ne-am așteptat, cu valori termice similare zilei de 1 ianuarie 2023 în Maramureș, dar totuși normale pentru prima decadă a lunii aprilie. Iată dovada că vremea este mai întotdeauna imprevizibilă! În prezent, avem în vigoare informare și atenționare emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Și informare, și atenționare

Infomarea va fi valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 8 aprilie, ora 10. Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului. Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8-12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte. Avem și o atenționare de tip cod galben, valabilă în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Notă: În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

De Florii, mai bine

Cât despre sărbătorile pascale, estimările reale sunt și mai puțin îndepărtate de realul adevăr, petru a veni cu valori veridice! Cu privire la acest aspect, vom reveni! Iată ce arată ANM, prognoza pe 14 zile! Săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la intervalul de la 4-5 la 7-9 grade în prima zi, spre 1-2-3-4 grade în zilele de 4, 5 și 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general de la 7-9-13-14 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variații, media temperaturilor maxime va fi tot de la 7-9-13-14 grade, local chiar și mai ridicate. Nopțile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -4, -3, -2, -1 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 1-2-3-4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu