Share
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din Diaspora: „Nu veniți acasă în acest an de sărbători!” (VIDEO)

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din Diaspora: „Nu veniți acasă în acest an de sărbători!” (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o videoconferință cu premierul, ministrul Afacerilor Interne, prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19. 

„Vom avea mai multe cazuri. Acest lucru este clar, ne spun experții că boala se va extinde în continuare. Dar dați-mi voie să spun ceva despre experți, despre medicii noștri, despre personalul sanitar, care s-a pregătit bine, care este pregătit să facă față acestei epidemii. Și aici un cuvânt special pentru cei din direcțiile de sănătate publică” – a atras atenția președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru românii din străinătate. „Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători.

În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc” – a transmis Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu