Share
Pentru prevenirea inundațiilor: Lucrări de regularizare a unuia dintre „cele mai păcătoase” cursuri de apă din Maramureș, unde s-au înregistrat mai mereu viituri (FOTO)

Pentru prevenirea inundațiilor: Lucrări de regularizare a unuia dintre „cele mai păcătoase” cursuri de apă din Maramureș, unde s-au înregistrat mai mereu viituri (FOTO)

Orașul Săliștea de Sus a fost grav afectat de inundații la finalul primăverii și începutul verii, ca urmare a ploilor torențiale. „Vinovat” a fost (și) pârâul Bâleasa, o adevărată pacoste pentru localnici și pe care în trecut, în anii 1993, 1998, 2001, 2008, 2010, 2012 (respectiv 2020), s-au înregistrat mai mereu viituri. Totuși, cu toate că a tot fost inclus pe lista de investiții de-a lungul timpului, nu s-au alocat niciodată fonduri, până acum.

În acest context, în cursul săptămânii viitoare, vor fi demarate ample lucrări de regularizare a pârâului Bâleasa, pe porţiunea care străbate intravilanul oraşului Săliştea de Sus. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Valoarea totală a investiției este de 7.810.000 de lei, fonduri provenite de la bugetul de stat, cuprinzând amenajări ale albiei pe o lungime de 2,13 kilometri. Anul acesta vor fi executate lucrări în valoare de 1.200.000 de lei. Sumele includ pe lângă lucrările de C+M (construcții + montaj), servicii de supraveghere tehnică și alte taxe.

În data de 24 septembrie 2020, a avut loc o vizită în teren, la care au participat Adrian Mureșan, directorul tehnic Dezvoltare Investiții al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, Andrei Enache, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, constructorul aferent obiectivului de investiții, reprezentanți ai autorităților publice locale și cetățeni.

„Demersurile noastre sunt realizate în scopul protecției populației și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor. Regularizarea albiilor reprezintă o categorie de lucrări hidrotehnice care asigură stabilitatea albiei, pentru tranzitarea în condiții de siguranță a undelor de viitură”, a punctat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu