Share
Orice formă de pescuit va fi interzisă pe o perioadă de 60 de zile

Orice formă de pescuit va fi interzisă pe o perioadă de 60 de zile

Potrivit Ordinului 561/2023/11/2024, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024 s-au stabilit în plus, față de alți ani, măsuri care vin să refacă bazinele hidrografice, unde speciile de pești sunt periclitate sau în declin.

În perioada 9 aprilie-7 iunie 2024, pentru 60 de zile, orice formă de pescuit este interzis, iar măsura se referă la orice viețuitoare care trăiește în apă (pești, crustacee, moluște și altele).

În afara acestei perioade există și perioade de prohibiție, în funcție de specie. Ministerul Mediului a stabilit prohibiție la șalău și biban, între 20 martie și 7 iunie 2024.

Printre peștii care sunt protejați în 2024 pe teritoriul României se numără specii aflate pe cale de dispariție dar și pești, care au un rol important în ecosistem. Printre speciile interzise pescuitului se numără sturionii (morun, nisteru, păstrugă, cegă), ghiborțul de râu, fusarul, piatrarul, lostrița, aspretele, șalăul vărgat, cernușca, pecarina, guvidul, zglăvoaca răsăriteană, caracuda, mihalțul, ș.a.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu