Share
Nesimțire la cote alarmante: Deșeuri de construcții azvârlite în pădurea de la intrarea în satul Brebeni (GALERIE FOTO)

Nesimțire la cote alarmante: Deșeuri de construcții azvârlite în pădurea de la intrarea în satul Brebeni (GALERIE FOTO)

Bunul simț se învață, spun unii. Poate că ar fi în regulă dacă unii s-ar învăța și cu sancțiuni la portofel atunci când încalcă legea. Este și cazul unui caz de nesimțire privind abandonarea unor deșeuri provenite din construcții.

Indivizii nu au găsit alt loc de aruncare a gunoaielor decât în pădurea de la intrarea în localitatea Brebeni – Comuna Cernești. Ca urmare, Garda de Mediu Maramureș a dispus salubrizarea imediată a zonei.

„Atragem atenția asupra faptului că, potrivit prevederilor legale în vigoare, abandonarea deşeurilor este interzisă precum și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate în acest scop este interzisă. De asemenea,potrivit prevederilor legale în vigoare, autoritățile administrației publice locale asigură şi răspund pentru colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a deşeurilor, inclusiv a deşeurilor menajere periculoase și asigură spaţiile necesare pentru colectarea separată a deşeurilor, dotarea acestora cu containere specifice fiecărui tip de deşeu, precum şi funcţionalitatea acestora”, a declarat Marcela Chindriș, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Problema este că astfel de situații sunt frecvente. Oferim și un exemplu. Dealul Pietriș, devenit rampa de gunoi a tuturor indivizilor fără șapte ani de acasă. Așteptăm măsuri și în cazul semnalat, dar și în celelalte situații, din partea Gărzii de Mediu Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu