Share
Mascații din județul Maramureș au descins peste o grupare de traficanți din nord-vestul României!

Mascații din județul Maramureș au descins peste o grupare de traficanți din nord-vestul României!

Mascații din județul Maramureș au descins peste o grupare de traficanți din nord-vestul României!

La data de 17.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud , împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare, arată DIICOT.

Acestea au fost în județele Bistriţa-Năsăud și Cluj, la locuințele a 5 suspecți într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna octombrie 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracțional care avea ca scop achiziționarea, deținerea și comercializarea de droguri, precum și de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Bistrița-Năsăud și Cluj. Cu ocazia celor 12 percheziții domiciliare efectuate în cursul acestei zile, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 19 colete cu o substanță vegetală verde oliv (aproximativ 11 kilograme), o pungă cu o substanța cristalină alb-gălbuie (aproximativ 300 de grame), 2 plicuri cu ziplock conținând o substanță cristalină alb-gălbuie, un borcan cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactiv, aproximativ 1.000 de plicuri din plastic cu ziplock nefolosite, un cântar de mare precizie, un pistol cu aer comprimat, 1.400 de lei și mai multe telefoane mobile. Patru suspecți au fost conduși la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și luptătorilor de la Serviciile pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bistrița-Năsăud, Sibiu, Maramureș și Satu-Mare. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, mai arată DIICOT.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu