Share
Maramureșeanul Andrei Petruș, calificat în faza viitoare în Vocea României: „Profilul” unui tânăr artist, cu mult talent, de mare viitor în showbiz

Maramureșeanul Andrei Petruș, calificat în faza viitoare în Vocea României: „Profilul” unui tânăr artist, cu mult talent, de mare viitor în showbiz

Maramureșeanul Andrei Petruș, calificat în faza viitoare în Vocea României: „Profilul” unui tânăr artist, cu mult talent, de mare viitor în showbiz

Vineri, 27 octombrie 2023, s-a făcut marele anunț cu privire la concurenții care se califică în faza viitoare a popularului show de televiziune Vocea României, în care se află și Andrei Petruș.

Andrei Petruș are 22 de ani și este originar din localitatea Vălenii Șomcutei, Maramureș. Tânărul este student, în anul trei, la Cluj-Napoca. Maramureșenii îl știu fie de la Eurovision 2022, fie și de la concertele susținute în județ.

Ori de câte ori are ocazia, Andrei vine acasă, pentru că adoră zona de unde provine și mâncarea de acasă. Nu se dă în lături nici de la muncă, mereu îi ajută pe părinți: la cosit, la întors fânul și altele. „E o plăcere să stai la sat”, spune el. Tânărul spune că a moștenit pasiunea pentru muzică de la cei dragi, din familie: „Bunicul meu a cântat în biserică, străbunicul a fost dirijor în biserică. Tata a cântat la chitară în tinerețe, mama cântă foarte fain.” La Vocea României, Andrei Petruș a ales să cânte piesa „I’m Not The Only One”.

Irina Rimes și Theo Rose au încercat să-l convingă să aleagă echipa lor. „Vocea asta merită o șansă nu doar pentru Vocea României, dar și pentru o carieră de vârf în România, ca artist”, i-a spus Theo Rose. Până la final, Andrei Petruș a ales să meargă mai departe în competiție cu Theo și Horia. În ediția de vineri, 27 octombrie, dat fiind faptul că erau 18 concurenți la care au întors scaunele, dar doar 14 locuri, fiecare jurat/echipă a trebuit să aleagă 14 din 18. Theo și Horia l-au ales pe Andrei să continue în faza viitoare, cea de battle-uri.

Andrei este student al Academiei de Muzică „Gh.Dima” Cluj-Napoca și este un elev de succes al şcolii Recreart Baia Mare iar în 2022, a fost finalist Eurovision 2022. Este și jurat la Festivalul Lira, care are loc în 16-19 noiembrie 2023, la Tăuții Măgherăuș.

În cariera artistică, maramureșeanul și-a trecut în palmares trofeul „Festivalului Tineretii Amara”, dar și „Ursulețul de Aur” din Baia Mare și M.I.M. din Satu Mare. La Eurovision 2022, el a concurat cu piesa „Take Me”, pe muzica lui Călin Ionce și pe versurile lui Silvia Ștefănescu. La Selecția Națională, Andrei Petruș a obținut locul 4 la public și 9 la jurați. În aceea experiență Eurovision, Andrei Petruș mărturisea că își dorește „în viitor îmi doresc să particip la cât mai multe competiții și să continui investiția în viitorul meu artistic”, arată pentru DirectMM.ro Andrei Petruș în 2022. Și iată că a venit acum clipa în care a hotărât să își încerce norocul la Vocea României. Îi dorim mult succes și îi ținem pumnii!

C.Ț.

Citește și

Maramureșeanul Andrei Petruș, surprinzător la Vocea României: S-a calificat prin talent în momentele viitoare, ale showului de TV; Ce echipă a ales


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu