Share
Maramureș: Stratul de zăpadă crește în loc să scadă! Valori de până la 90 centimetri măsurate în zona montană înaltă, la stația meteo Iezer

Maramureș: Stratul de zăpadă crește în loc să scadă! Valori de până la 90 centimetri măsurate în zona montană înaltă, la stația meteo Iezer

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei si in general instabila. Cerul a prezentat innorari temporar accentuate si pe arii extinse au cazut ploi cu caracter de aversa, insotite, izolat de mazariche (la Ocna Sugatag).

In zona montana inalta a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 6,2 l/mp la Firiza. Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari in cursul noptii in zona montana inalta, de pana la 50 km/h.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 13 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag si 17 grade la Sighetu Marmatiei. In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost la statia meteo Iezer -1 grad. Stratul de zapada masura pana la 90 cm la statia meteo Iezer. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed.

Cerul este acoperit, ploua slab in judet. Vantul prezinta intensificari trecatoare pe creste. Vizibilitatea in trafic este buna. Vremea va deveni in general instabila. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate. Indeosebi dupa-amiaza si noaptea pe arii extinse vor cadea ploi cu caracter de aversa insotite si de descarcari electrice. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte.

Local, cantitatile de apa cumulate, vor depasi 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp. Izolat se va semnala grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in cursul zilei, ce pot depasi la rafala, 50-55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 16 grade, iar cele minime intre 4 si 7 grade.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu