Share
Maramureș: Noi sancțiuni aplicate celor care nu respectă măsurile sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19

Maramureș: Noi sancțiuni aplicate celor care nu respectă măsurile sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19

Forţele de ordine continuă acţiunile de prevenire şi limitare a infectării cu virusul COVID-19, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș prin intermediul unui comunicat de presă remis marți, 13 aprilie.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în decurs de 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat patru acţiuni în zone aglomerate, la care au participat peste 30 de efective, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. În acest context, în cursul zilei de luni, au fost verificate 17 societăți comerciale, 259 de obiective și locații de interes, 75 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport public în comun. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale astfel: o sancțiune a fost aplicată unei persoane fizice care nu a respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie, respectiv 65 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 3.500 de lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive, au mai anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș. „Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii. Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș. Reamintim faptul că țara noastră se află încă în stare de alertă din cauza pandemiei de COVID-19.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu