Share
Macron arată că Franţa, Germania, Italia şi România susţin candidatura „imediată” a Ucrainei la UE

Macron arată că Franţa, Germania, Italia şi România susţin candidatura „imediată” a Ucrainei la UE

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, arată digi24.ro.

Cei patru lideri europeni au mers și la Irpin, un oraș din apropierea capitalei, distrus de atacurile rușilor, după care s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, mai arată sursa citată în acest articol.

Președintele Klaus Iohannis spune că Ucraina, R. Moldova și Georgia trebuie acceptate, săptămâna viitoare, ca țări candidate la aderarea la UE și că „nu mai este timp de ezitări.”. „Obținerea integrării Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la Consiliul European de săptămâna viitoare este esențială pentru construirea unui scut puternic și de durată în jurul valorilor noastre. Este vorba despre capacitatea noastră de a proiecta securitate și stabilitate în vecinătatea noastră. Nu mai este timp pentru ezitări”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Emmanuel Macron a anunţat că ţara sa susţine, alături de Germania, Italia şi România, acordarea „imediată” a statutului de candidată la UE pentru Ucraina. La conferinţa de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis, cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi cu premierul italian, Mario Draghi, Macron a declarat, după întâlnirea celor patru lideri cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski: „Toţi patru susţinem statutul de candidată imediată la aderare”. Macron a adăugat că „acest statut va fi însoţit de o foaie de parcurs şi va implica luarea în considerare a situaţiei din Balcani şi din vecinătate, în special din Republica Moldova”. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Twitter, după întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Suntem aici împreună cu președintele Ucrainei pentru că știm că este de datoria noastră să acționăm”, a scris Iohannis.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu