Share
Luna Plină din mai este denumită Luna Florilor

Luna Plină din mai este denumită Luna Florilor

Fiecare Lună are un nume special care este inspirat de luna anului în care aceasta apare. Nu se ține cont de semnul zodiacal în care se află Luna. În mai, Luna Plină este denumită Luna Florilor. Învățarea semnificațiilor din spatele Lunii Pline ne poate ajuta să înțelegem ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim. Luna Plină din 23 mai este a cincea Lună Plină din acest an. Este supranumită „Luna florilor” pentru că primăvara atinge maxima ei splendoare, îmbogăţindu-şi paleta de culori florale, în această perioadă, cu anemone, azalee, crini. Denumirea de “Luna florilor” provine din cultura nativilor americani, care asociau luna mai cu abundența de flori de primăvară, cu bogăția naturii și începutul sezonului de creștere a plantelor în emisfera nordică. Pentru comunitățile agricole, această perioadă este crucială pentru plantarea și întreținerea culturilor. Este un moment al speranței și al muncii intense în grădini și pe câmpuri.

Maximul de luminozitate al Lunii pline (una dintre cele mai strălucitoare de peste an), care se va afla la 392 849 kilometri de Pământ, va fi atins în noaptea de 23 spre 24 mai, noaptea dar frumuseţea astrului nopţii, legată de acest fenomen astronomic, va putea fi admirată şi în noaptea de 24 spre 25 mai, cea care urmează fazei maxime (vineri spre sâmbăta).

Fenomenul astronomic de „Lună plină” apare atunci când Luna se află în opoziție față de Soare, adică Pământul se află între Soare și Lună. În această configurație, fața Lunii orientată spre Pământ este complet iluminată de Soare, ceea ce face ca Luna să apară rotundă și strălucitoare pe cerul nopții. Fenomenul de Lună plină nu este doar un eveniment astronomic, ci și un element profund integrat în cultura, religia și știința umană, simbolizând lumina, plenitudinea și ciclicitatea naturii.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu