Share
Lucrări tipice sezonului estival: Salvatorii montani maramureșeni au curățat și reabilitat marcajele turistice existente din arealul Munților Țibleșului (FOTO)

Lucrări tipice sezonului estival: Salvatorii montani maramureșeni au curățat și reabilitat marcajele turistice existente din arealul Munților Țibleșului (FOTO)

Cu toate că areale întinse din zona montană înaltă a Maramureșului mai au zăpadă, vara și valorile termice generoase sunt aproape. Iar acest lucru înseamnă iubitori de munte care se aventurează în excursii.

În acest context, în săptămâna care tocmai se încheie, salvatorii montani angajați și voluntari, precum și aspiranții voluntari ai Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș au lucrat la curățarea, întreținerea și reabilitarea traseelor din Munții Tibleș.

„Mai exact, s-a lucrat pe traseul punct albastru care pleaca de la gura minei într-un circuit spectaculos și revine la punctul de plecare. Traseul este marcat și complet practicabil. Totodată, s-a lucrat pe traseul banda albastră. Banda albastră pornește de la mină și urcă pe la refugiu Arcer și pe Vârful Țibleș.

Traseul este complet marcat și curățat fiind practicabil iubitorilor de drumeții. Dorim ca într-un timp extrem de scurt să continuăm traseul banda albastră, sa coborâm cu el până în sat, în Groșii Țibleșului. Urmează ca săptămâna viitoare, grație prietenilor Salvamont Maramureș, să adaugăm niște marcaje și panouri informative pe aceste trasee, ele venind ca un ajutor pentru cei care ies pe munte”, a arătat Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

Acesta a mai explicat faptul că instituția pe care o conduce a primit o donație de vopsele de la un producător cunoscut în domeniu, pentru refacerea, în mod corespunzător, a traseelor turistice din județul Maramureș. Facem mențiunea că lucrări de reabilitare, refacere, curățare și întreținere a acestora se fac în fiecare an.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu