Share
Lucrări pentru turismul maramureșean: „Mâna curentă” sau balustrada de urcare către Creasta Cocoșului a fost reabilitată de urgență! (FOTO)

Lucrări pentru turismul maramureșean: „Mâna curentă” sau balustrada de urcare către Creasta Cocoșului a fost reabilitată de urgență! (FOTO)

Balustrada de urcare către Creasta Cocoșului sau mâna curentă, așa cum este numită, a fost reabilitată recent de salvatorii montani maramureșeni ajutați de voluntari.

Salvatorii montani din Maramureș, fie ei angajați, voluntari și aspiranți, au finalizat reabilitarea, înlocuirea porțiunilor deteriorate și degajarea accesului pe potecă de pe traseul turistic care duce la Creasta Cocoșului.

Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, arată faptul că autoritățile județene au reacționat extrem de rapid asigurând alocarea fondurilor necesare în momentul în care s-a transmis informarea privind situația jalnică în care se afla o porțiune de aproximativ 150 – 200 metri din rezervatia naturală Creasta Cocosului.

Iată situația mai exact. Ca urmare a unor cauze naturale, mâna curentă era deteriorată, în multe locuri fiind căzută, iar resturile puteau afecta integritatea turiștilor aflați în număr tot mai mare pe traseul de Creastă. În data de 22 iulie, după ce toate cele necesare au fost achiziționate într-un timp foarte scurt, salvatorii montani împreună cu membrii ai CJ Maramureș, aceștia lucrând cot la cot cu echipele pe tot parcursul zilei, au reușit să finalizeze schimbarea și instalarea „mâinii curente”. Săptămâna viitoare toată „mâna curentă” schimbată va fi tratată.

Mai trebuie spus că un ajutor considerabil a fost oferit de reprezentanții Clubului Motomaxx. De data aceasta ajutorul dat de cei de la Motomaxx a constat în suportul tehnic de a transporta cu utilajele lor 50 grinzi și materialele necesare refacerii mâinii curente pe o porțiune de drum cu acces dificil de peste 15 km, lucru care a scurtat semnificativ finalizarea lucrărilor pe traseul spre Creastă. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect, care vine în sprijinul siguranței turiștilor care ne vizitează aceste frumoase locuri!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu