Share
Lucrări importante: Râul Săsar a fost amenajat, în Baia Mare, de la RFN la Casa de Cultură. Încă două tronsoane vor intra în șantier. Vezi care vor fi acelea (FOTO)

Lucrări importante: Râul Săsar a fost amenajat, în Baia Mare, de la RFN la Casa de Cultură. Încă două tronsoane vor intra în șantier. Vezi care vor fi acelea (FOTO)

Vești bune vin de la Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABAST). Reprezentanții acesteia au anunțat faptul că au fost suplimentate fondurile pentru lucrările de pe râul Săsar în municipiul Baia Mare. Cu banii alocați anul acesta, vor fi finalizate încă două tronsoane, dau asigurări responsabilii.

În fapt, în cadrul obiectivului de investiţii “Amenajarea râului Săsar în municipiul Baia Mare, județul Maramureș” se realizează lucrări de amenajare a malurilor cu ziduri de sprijin şi praguri pentru stabilizarea talvegului.

Anul acesta vor fi executate cinci praguri și grinzi din beton, pe o lungime de peste 1.000 de metri, valoarea acestor lucrări fiind de 2.350.000 de lei. Fondurile alocate de la bugetul de stat pentru acest an, în valoare de 2.450.000 de lei, cuprind, pe lângă lucrările de construcții–montaj specificate anterior, servicii de supraveghere tehnică și alte taxe, au explicat reprezentații ABAST.

„Cu fondurile alocate în acest an, vor fi finalizate încă două tronsoane ale acestui obiectiv, situate între Podul Decebal și Podul Republicii, respectiv între Podul Culturii și Podul Viilor, după ce au fost finalizate și recepționate lucrările de pe alte două tronsoane, cuprinse între Podul Republicii și Podul Unirii, respectiv între Podul Unirii și Podul Culturii”, a detaliat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST

Scopul investiţiei este creșterea gradului de protecție în cazul producerii inundațiilor a populaţiei şi a obiectivelor socio-economice din municipiul Baia Mare. De asemenea, prin realizarea lucrărilor va fi asigurată capacitatea de scurgere a apei, conform reprezentanților ABAST.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu