Share
La mulți ani antrenorului emerit Ion Gherhard! Este tehnicianul care a adus cea mai bună performanţă a handbalului feminin din oraş, la nivel internaţional

La mulți ani antrenorului emerit Ion Gherhard! Este tehnicianul care a adus cea mai bună performanţă a handbalului feminin din oraş, la nivel internaţional

Azi, 26 februarie, Ion Gherhard, un nume legendă în handbalul românesc și internațional, își serbează ziua de naștere, împlinind 82 de ani. Cunoscuții îi spun „Geri”.

Cariera sa de antrenor a început în sezonul 1969/1970 ca și secund la Știința Bacău. În Baia Mare, Gerhard a venit pentru prima dată în 1979. De-a lungul anilor, antrenorul a avut performanțe excepționale.

Pe plan național, a obținut patru titluri de campion al României, cu Știința Bacău, Oltchim Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare, precum și cinci Cupe ale României – cu Știința Bacău, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Minaur și Fibrexnylon Săvinești. Are la activ două echipe salvate de la retrogradare (Voința Râmnicu Vâlcea și Era Baia Mare), precum și două promovări (Voința Râmnicu Vâlcea și Arpechim Pitești).

Pe plan internațional, Ion Gerhard este câștigător al Supercupei Europei (1984) și al Cupei IHF (1989) cu Chimistul Râmnicu Valcea, finalist în Cupa Cupelor cu Oltchim (2002) și în Challenge Cup cu HC Selmont Baia Mare (2003). De asemenea, este campion balcanic de tineret în Turcia (1992), a obținut locul 5 la Campionatul Mondial de tineret din Franța (1991) și locul 2 la Balcaniada de tineret din Grecia (1991).

La mulți ani cu sănătate și bucurii!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu