Share
Leadership în programe de tabără, un amplu proiect derulat în Maramureș

Leadership în programe de tabără, un amplu proiect derulat în Maramureș

În perioada iunie – septembrie 2018, Federaţia YMCA România deruleaz proiectul ”BaseCamp – leadership în programe de tabără”. Proiectul are ca obiective formarea profesională şi valorificarea competenţelor a 30 de tineri voluntari şi lucrători în domeniul tineret, având ca scop atragerea copiilor spre educaţia non-formală.  După un curs de formare pentru tinerii din Maramureş, urmează sesiuni practice de valorificare a competenţelor dobândite în două tabere, organizate în Baia Mare şi Cavnic. Tot în cadrul proiectului se va realiza un draft de manual de tabără şi se va organiza o sesiune de formare naţională pentru tinerii din Maramureş, dar şi din organizaţiile partenere din ţară.

”Cunoştinţele, abilităţile şi atitudinile dezvoltate sunt utile nu doar pentru tinerii participanţi, ci şi pentru orice lucrător din domeniul educaţiei non-formale. Totodată, acest curs ajută la dezvoltarea personală a participanţilor, formând abilităţi de lucru în echipă, leadership, luarea deciziilor, curaj şi multe altele, toate acestea într-un mod interactiv şi distractiv. În 2017, prin proiectul pilot «Youth ANIMAtor» am format tineri la nivel local, vizînd tocma iun program de formare a competenţelor profesionale şi civice pe termen lung. În acest an, continuându-ne misiunea, deschidem proiectul unui areal naţional.” – afirmă Alina Pop, directorul executiv YMCA.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş şi se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia YMCA Cavnic, Fundaţia Student Plus Timişoara, Asociaţia Young Initiative, YMCA Dobrogea, Asociaţia Terran Sports şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Maramureş.

D.G.B.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu