Share
Lacrimile amintirilor în Maramureș: Mesaj de suflet postat astăzi pe rețeaua de socializare Facebook de sora Mădălinei, victima din Jibou! Patru ani acum sunt!

Lacrimile amintirilor în Maramureș: Mesaj de suflet postat astăzi pe rețeaua de socializare Facebook de sora Mădălinei, victima din Jibou! Patru ani acum sunt!

Lacrimile amintirilor în Maramureș: Mesaj de suflet postat astăzi pe rețeaua de socializare Facebook de sora Mădălinei, victima din Jibou! Patru ani acum sunt!

Ziua de 17 mai 2018 va rămâne una tristă în memoria colectivă a comunității maramureșene. Atunci, patru studente în Baia Mare și-au găsit sfârșitul într-un teribil accident feroviar. Mașina în care se aflau a fost spulberată de tren, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Jibou.

Și-au pierdut viața Mădălina Pârja și Claudia Șteț (ambele Ocna Șugatag), Sara Pop (Sălsig) și Claudia Bărbos (Ciocotiș). Singura care a supraviețuit a fost Sanda Ungur (Răzoare). Toate aveau vârste cuprinse între 20 și 22 de ani la momentul tragediei. Ele se întorceau de la festivitatea de premiere de la Cluj, unde Sara a fost declarată șefă de promoție. În ziua fatidică, în jurul orei 18.00, ele au ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată de pe şoseaua de centură a Jiboului. În acel moment, s-a produs tragedia. Maşina a fost acroşată de trenul care făcea legătura dintre Baia Mare şi Jibou. Impactul a fost atât de puternic, încât a condus la decesul a patru din cele cinci fete. Fetele de pe bancheta din spate au fost efectiv azvârlite din autoturism, decedând pe loc. Tânăra aflată pe scaunul din dreapta faţă a decedat la scurt timp. Singura care a rămas în viaţă este Sanda din Răzoare, de altfel tânăra care se afla la volan.

Tragedia a generat o stupoare incredibilă în judeţul Maramureş. La Centrul Universitar Nord Baia Mare a fost arborat steagul negru, de doliu. Unitatea de învăţământ s-a transformat într-un altar comemorativ pentru tinerele decedate. Odată ce au finalizat cercetările în cazul accidentului, poliţiştii sălăjeni au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei Sanda Ungur, pentru ucidere din culpă. Din nefericire, Sanda suferea de amnezie retrogradă şi nu îşi amintea încă, din cauza şocului, ce s-a întâmplat în momentele tragediei. Apoi, tânăra șoferiță a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care accepta încadrarea juridică și pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Însă, acesta a fost contestat de aparținătorii familiilor îndoliate. Ulterior, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate apelanților, desființând sentința penală, a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. Practic, din cauza încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, nu a mai fost cercetată posibila vinovăție a celor de la CFR. În ziua respectivă s-au efectuat lucrări la instalația de semnalizare de la nivel cu calea ferată, a spus, la acel moment, reprezentanta familiilor îndoliate.

Până atunci, în sufletele membrilor familiilor celor patru tinere rămâne aceeași durere nealinată. Ziua de 17 mai nu face altceva decât să le reamintească momentul în care au aflat teribila veste, că cele patru fete au părăsit, pentru totdeauna, această lume. Sora Mădălinei Pîrja, Cecilia Adelina Pîrja, a postat un mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare. „𝟏𝟕 .𝟎𝟓 .𝟐𝟎𝟏𝟖.𝐂𝐞 𝐳𝐢 𝐜𝐮𝐭𝐫𝐞𝐦𝐮𝐫𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞… 𝟰 𝙖𝙣𝙞, 𝙙𝙞𝙣 𝙘𝙚𝙞 𝙢𝙪𝙡𝙩̦𝙞 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙤 𝙨𝙖 𝙫𝙞𝙣𝙖̆… 𝙉𝙪 𝙩𝙚-𝙖𝙢 𝙪𝙞𝙩𝙖𝙩, 𝙨̦𝙞 𝙣𝙪 𝙤 𝙫𝙤𝙢 𝙛𝙖𝙘𝙚 𝙣𝙞𝙘𝙞𝙤𝙙𝙖𝙩𝙖 ! 𝘿𝙚 𝙖𝙩𝙪𝙣𝙘𝙞 𝙨𝙞 𝙥𝙖̂𝙣𝙖̆ 𝙞𝙣 𝙯𝙞𝙪𝙖 𝙙𝙚 𝙖𝙯𝙞 , 𝙣𝙚 𝙞̂𝙣𝙩𝙧𝙚𝙗𝙖̆𝙢 𝙢𝙚𝙧𝙚𝙪 , 𝙙𝙚 𝙘𝙚 𝙩𝙪 ? 𝘿𝙚 𝙖𝙩𝙪𝙣𝙘𝙞 𝙨̦𝙞 𝙥𝙖̂𝙣𝙖̆ 𝙖𝙘𝙪𝙢 𝙡𝙖𝙘𝙧𝙞𝙢𝙞𝙡𝙚 𝙣𝙪 𝙡𝙚 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙢 𝙨𝙩𝙖̆𝙥𝙖̂𝙣𝙞𝙞, 𝙞𝙖𝙧 𝙘𝙪 𝙛𝙞𝙚𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙣 𝙘𝙚 𝙩𝙧𝙚𝙘𝙚 , 𝙙𝙤𝙧𝙪𝙡 𝙨̦𝙞 𝙙𝙪𝙧𝙚𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙪𝙣𝙩 𝙖𝙩𝙖̂𝙩 𝙙𝙚 𝙢𝙖𝙧𝙞 !𝙁𝙞𝙚𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙢𝙞𝙣𝙩𝙞𝙧𝙚 , 𝙢𝙖̆ 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙥𝙪𝙣𝙜𝙚 𝙙𝙞𝙧𝙚𝙘𝙩 𝙞𝙣 𝙨𝙪𝙛𝙡𝙚𝙩 , 𝙘𝙖̂𝙩 𝙙𝙚 𝙢𝙪𝙡𝙩 𝙢𝙞-𝙖𝙨̦ 𝙙𝙤𝙧𝙞𝙞 , 𝙘𝙖 𝙖𝙢𝙞𝙣𝙩𝙞𝙧𝙞𝙡𝙚 , 𝙨𝙖 𝙨𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙣𝙨𝙛𝙤𝙧𝙢𝙚 𝙞̂𝙣 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚 , 𝙨𝙖 𝙢𝙖𝙞 𝙛𝙞 𝙘𝙪 𝙣𝙤𝙞 , 𝙢𝙖𝙘𝙖𝙧 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙘𝙡𝙞𝙥𝙖̆ …. 𝙉𝙚-𝙖𝙞 𝙡𝙖̆𝙨𝙖𝙩 , 𝙨̦𝙞 𝙣𝙪 𝙩̦𝙞-𝙖𝙞 𝙡𝙪𝙖𝙩 𝙧𝙖𝙢𝙖𝙨 𝙗𝙪𝙣 , 𝙣𝙪 𝙣𝙚-𝙖𝙞 𝙞𝙣𝙩𝙧𝙚𝙗𝙖𝙩 𝙙𝙖𝙘𝙖 𝙤 𝙨𝙖 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙢 𝙩𝙧𝙖𝙞 𝙙𝙤𝙖𝙧 𝙘𝙪 𝙖𝙢𝙞𝙣𝙩𝙞𝙧𝙚𝙖 𝙩𝙖 … 𝙉𝙚 𝙧𝙪𝙜𝙖̆𝙢 𝙏𝙖𝙩𝙖̆𝙡𝙪𝙞 𝙘𝙚𝙧𝙚𝙨𝙘 , 𝙘𝙖 𝙞𝙣𝙩𝙧-𝙤 𝙯𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙣𝙚 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙢 𝙧𝙚𝙞̂𝙣𝙩𝙖̂𝙡𝙣𝙞 , 𝙞𝙖𝙧 𝙥𝙖̂𝙣𝙖̆ 𝙖𝙩𝙪𝙣𝙘𝙞 𝙨𝙖 𝙣𝙚 𝙛𝙞 𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧 𝙘𝙖̆𝙡𝙖̆𝙪𝙯𝙞𝙩𝙤𝙧 𝙨̦𝙞 𝙥𝙖̆𝙯𝙞𝙩𝙤𝙧 𝙞̂𝙣 𝙘𝙚𝙖𝙩𝙖 𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧. 𝘿𝙪𝙢𝙣𝙚𝙯𝙚𝙪 𝙨𝙖̆ 𝙩𝙚 𝙞𝙚𝙧𝙩𝙚 , 𝙞𝙖𝙧 𝙖𝙘𝙤𝙡𝙤 𝙪𝙣𝙙𝙚 𝙚𝙨̦𝙩𝙞 𝙨𝙖̆ 𝙩𝙚 𝙧𝙤𝙜𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙣𝙤𝙞 , 𝙘𝙖 𝙨𝙖̆ 𝙖𝙫𝙚𝙢 𝙥𝙪𝙩𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙖̆ 𝙢𝙚𝙧𝙜𝙚𝙢 𝙞𝙣𝙖𝙞𝙣𝙩𝙚 𝙘𝙪 𝙨𝙪𝙥𝙖̆𝙧𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙨̦𝙞 𝙜𝙤𝙡𝙪𝙡 𝙘𝙚 𝙣𝙞 𝙡-𝙖𝙞 𝙡𝙖̆𝙨𝙖𝙩 ! 𝙉𝙪 𝙩𝙚 𝙫𝙤𝙢 𝙪𝙞𝙩𝙖 𝙣𝙞𝙘𝙞𝙤𝙙𝙖𝙩𝙖 , 𝙩𝙧𝙖𝙞𝙚𝙨̦𝙩𝙞 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝙛𝙞𝙚𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙣𝙤𝙞 ,𝙘𝙚𝙞 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙚-𝙖𝙢 𝙞𝙪𝙗𝙞𝙩 𝙨𝙞 𝙩𝙚 𝙫𝙤𝙢 𝙞𝙪𝙗𝙞 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙩𝙤𝙩𝙙𝙚𝙖𝙪𝙣𝙖 !”, arată Cecilia Adelina Pârja.

C.Ț.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu