Share
La început de primăvară: Secţia pentru copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare a deschis seria activităţilor online

La început de primăvară: Secţia pentru copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare a deschis seria activităţilor online

În data de 1 martie Secţia pentru copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare a deschis seria activităţilor online desfăşurate în colaborare cu clasele de gimnaziu.

Prima de acest gen a fost cea realizată cu clasele a V-a A şi a VI-a A de la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, profesor Carmen Varga. Tema întâlnirii a fost „D’ale lui Caragiale”. Au fost evocate elementele specifice perioadei Belle Epoque, au fost dezbătute aspectele vieţii de atunci, a fost compus un cod al manierelor valabil până în zilele noastre, au fost interpretate fragmente din „Bubico.

Obiectivele acestei activităţi au fost: implicarea elevilor în activităţi extraşcolare care să cultive deschiderea spre creativitate şi cunoaştere; încrederea în propriile posibilităţi de exprimare în public, cu scopul de a transmite gânduri, emoţii, schimb de experienţă; formarea de deprinderi prin joc didactic; schimb de experienţă între participanţi. Activitatea a constat în prezentarea virtuală a Secţiei pentru copii, susţinută de şef serviciu Corina Şpan şi prezentarea unei expoziţii tematice de carte, prezentată de bibliotecar Laura Zah.

Lucrările prezentate, semnate de Ion Luca Caragiale, aparţin Colecţiilor speciale ale Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” şi se încadrează temporal între anii 1894 (Teatru vol I şi II) şi 1952 (Momente dramatizate).

Lasă un comentariu