Share
Maramureșenii fac foarte puţine sesizări către structurile Anticorupție

Maramureșenii fac foarte puţine sesizări către structurile Anticorupție

Din totalul de peste 12.000 de apeluri înregistrate anul trecut la Call-Center Anticorupție la nivel național, doar patru au fost inițiate de maramureșeni; ar veni o medie de una pe trimestru! Cum se explică procentul extrem de mic al acestor sesizări, comparativ cu cel înregistrat în alte județe? ”În alte județe, cetățenii sunt mai deschiși în a utiliza acest serviciu. Pe plan local s-au desfășurat multe activități de popularizare a acestei structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, deci cred că se cunoaște. Probabil gradul de educație a unor cetățeni nu este foarte ridicat, dar sunt mai mulți factori care converg spre această atitudine” – a explicat Antoaneta Lungu, ofițer specialist în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Maramureș. Totuși, în acești ani ”am primit apeluri cu privire la aspecte de corupție din sistemul medical, educație, nu numai din structurile MAI” – a subliniat Antoaneta Lungu.

Totodată, anul trecut, în Maramureș s-au înregistrat 16 sesizări scrise la Serviciul Județean Anticorupție, în timp ce la nivel național au fost primite 2.243, datele furnizate în conţinutul acestora conducând la iniţierea a 54 dosare penale sau la completarea probatoriilor în cadrul unor dosare aflate în lucru.

Datele de contact ale  Serviciului Județean Anticorupție Maramureș: Baia Mare, str. Tineretului nr. 2, telefon 0262. 207.264, Call Center Anticorupție 0800.806.806.

1 Comentariu în această postare

  1. toate institutile din baia mare is de caca

    pentru ca nu luati in considerare plangeri sau nu va faceti treaba din cauza ca pilosi is mai smecheri ca voi pentru ca sunteti subordonati si bani va plac mai mult ca dovada se vede ce se intmpla in baia mare . stiu 20 magazine in care se consuma alcolo si se fumeza ,bonuri zero am sesizat anaf nimic deci daca ma duc si fac plangere inpotriva anafu-lui nu luati masuri un spital fraudeaza statu cu cel putin 10000 ron pe luna cel putin prin pensi si multe altele .

    Răspunde

Lasă un comentariu