Share
Pentru Liviu Dragnea chiar a fost ziua cea mai lungă: condamnat la închisoare cu executare

Pentru Liviu Dragnea chiar a fost ziua cea mai lungă: condamnat la închisoare cu executare

Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu executare. Sentința a fost dictată în dosarul DGASPC Teleorman, în legătură cu angajarea în această instituţie a două femei, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia pronunțată azi nu este definitivă și va fi contestată.

În același dosar, Liviu Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual, iar alte nouă persoane implicate au fost condamnate la pedepse cu suspendare, excepție făcând Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, care a primit 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Judecătorii de la Înalta Curte au decis încetarea procesului penal în cazul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, care a achitat prejudiciul în cauză.

Reacții în lumea politică

„Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din toate funcţiile […] Este momentul ca România să se elibereze de acest vechil”. (Ludovic Orban, președinte PNL, pentru AGERPRES).

„Avem în continuare judecători care nu respectă deciziile Curţii Constituţionale” (Ioan Mang, președinte PSD Bihor, pentru AGERPRES)

”România nu poate avea în fruntea ţării pe cel de-al 3-lea om în stat cu două condamnări. În politică, toate trebuie să aibă o limită”. (Eugen Tomac, președinte PMP, pe facebook).

”Nu pot să spun decât că nu mi-am revenit din şocul ştirii în sine, deciziei în sine şi nu pot să spun decât că este absolut îngrozitoare această sentinţă, urmează să vorbim şi noi cu colegii şi să avem un răspuns mai ferm în ceea ce priveşte situaţia de acum” (Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, pentru AGERPRES).

”Exact pe 21 iunie (cu un an în urmă) toţi pesediştii au fost traumatizaţi şi umiliţi de Liviu Dragnea să voteze moţiunea de cenzură contra Guvernului PSD Grindeanu. Iată că Justiţia le spală azi ruşinea de atunci. Când ai o funcţie publică sunt lucruri mult mai importante decât cariera personală. Eu am demisionat atunci când am fost inculpat (pe nedrept) ca să salvez PSD, Guvernul şi regulile de drept în societatea românească.După a doua condamnare, Liviu Dragnea trebuie să se retragă dacă îl interesează soarta PSD, a Guvernului şi a României”(Victor Ponta, președinte PRO România, pe facebook)

Daddy, nu doresc nimănui să fie condamnat, dar tu ai o condamnare penală definitivă şi alta în primă instanţă. Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi că trebuie să demisionezi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (al treilea om în stat)? Acum! La PSD n-aveţi decât să faceţi ce vreţi, dar, din a treia funcţie în stat, trebuie să pleci acum!” (Traian Băsescu, pe facebook)

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu