Share
Cum să furi brățări dacice, să le vinzi pe piața neagră, să fii prins și să nu pățești absolut nimic

Cum să furi brățări dacice, să le vinzi pe piața neagră, să fii prins și să nu pățești absolut nimic

Mai multe persoane acuzate de furtul și traficarea unor brățări dacice și monede provenite din zona cetăților dacice situate în Munții Orăștiei care au fost condamnate, în primă instanță, la pedepse cu închisoarea și la plata unor despăgubiri în valoare de aproape 1,4 milioane de euro au fost achitate de Curtea de Apel Alba, în urma prescripției răspunderii penale, relatează Agerpres.

Potrivit deciziei postate pe portalul instanței, Curtea de Apel Alba, unde procesul a debutat în urmă cu trei ani, a decis încetarea procesului sau achitarea majorității inculpaților, trimiși în judecată în 2008, pe motiv că, între timp, a intervenit prescripția răspunderii penale. E vorba de zece români și străini acuzați că între 1997 și 2007 au furat din situl Sarmizegetusa Regia mai multe tezaure arheologice pe care le-au valorificat pe piața neagră a antichităților.

Cazul acesta chiar te face să te crucești de-a binelea. Adică furi, faci trafic cu obiecte de patrimoniu, ai de plătit despăgubiri de 1,4 milioane de euro, după care instanțele te plimbă cu procesele până se prescrie daravera. Scrântite vremuri mai trăim.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu