Share
Condamnată la ”mititica”, Alina Bica-i în Costa Rica

Condamnată la ”mititica”, Alina Bica-i în Costa Rica

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica și nu s-a mai prezentat la procese – au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit acestora, Alina Bica nu s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, iar avocatul acesteia ar fi anunțat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica, unde intenționează să lucreze ca avocat.

Acuzată de favorizarea făptuitorului

Alina Bica nu a venit nici la începutul lunii decembrie la proces, iar avocații au depus atunci în instanță acte medicale care arătau că ea ar fi suferit un accident în Spania, au mai spus sursele. Fosta șefă a DIICOT poate părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicție în acest sens. Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive. Astfel, în noiembrie 2016 ea a fost condamnată de instanța supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. De asemenea, în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului în legătură cu intervenții pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu – relevă Agerpres.

ACZN – un nou concept judiciar

Până aici a fost o știre, de acum încolo e vorba de comentarii. Și de întrebări fără răspunsuri – cel puțin deocamdată. De acord că până la o sentință definitivă a instanței orice om trebuie să aibă parte de prezumția de nevinovăție.Dar parcă nu e prea firesc ca, în cazul a două condamnări la închisoare cu executare, fie ele și provizorii, până la decizia finală împricinata persoană să fie lăsată să plece din țară pe unde o vrea, în orice zări i se scoală imaginația. Având cuțitul la os, își poate pierde urma în orice stat cu care România nu are acord de extrădare. Își găsește un loc tihnit pe-o plajă, dă pe gât cocteiluri zi de vară până-n seară și le dă cu tifla papagalilor de acasă, cei fără pene. Recent a fost exemplul fostului primar al Constanței, și el ins cu varicelă penală, care a tăiat-o în Madagascar. Spre aceeași sfidare față de cei din justiție care încearcă să-i ceară socoteală pare să se îndrepte și Alina Bica. Legat de astfel de personaje ar trebui să se inventeze un fel de concept judiciar de genul ACZN – adicătelea ”autor cunoscut în zări neștiute”.

Viața e nedreaptă sau sistemul?

Ironia sorții: dacă ți se fură un portofel în România, anunți poliția, poliția nu găsește hoțul, iar tu, ca păgubit, ești citat să mergi musai într-o zi stabilită la judecătorie, ca să se claseze – sau cine știe cum i-o mai spune – acel dosar penal cu hoț neprins. Dacă nu te prezinți, ești pasibil să fii dus în fața instanței mai apoi cu mandat de aducere, deși n-ai făcut nicio bicisnicie. Ba din contră, ești cu impozitele la zi, cedezi locul în troleibuz gravidelor și bătrânilor, cureți zăpada din fața blocului, saluți deferent administratorul asociației de locatari și treci mereu pe verde la semafor. Asta în vreme ce duduia Bica și duduiul Mazăre se distrează copios de cum prostesc ei pe cine și când au chef, de oriunde vrea fundul lor.

Horia AVRAM

Sursa foto: ziarelive.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu