Share
Arestări la contrabanda cu țigări. Și taxe către polițiștii corupți: 50 euro/bax, 500 euro/pont

Arestări la contrabanda cu țigări. Și taxe către polițiștii corupți: 50 euro/bax, 500 euro/pont

Patru persoane din grupul infracțional specializat în contrabanda de țigări, reținut în 21 iunie, au fost arestate pentru 30 de zile, până în 20 iulie.

E vorba de borșenii G.V. (27 de ani), G.I (30 de ani) și G.D. (28 de ani),  cercetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat și  contrabandă în formă continuată. În cazul ultimilor doi s-au mai reținut și darea de mită în formă continuată, precum și instigarea la comiterea în formă continuată a infracțiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Lor li s-a adăugat bistrițeanul M. A. N (27 de ani, din Rodna),cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă în formă continuată şi folosirea, în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

În perioada iunie 2017 – aprilie 2018, G.I., G.D. şi G.V. au constituit grupul infracțional care a traficat numeroase cantităţi de produse accizabile din tutun provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina). Țigările erau introduse fraudulos în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cu sprijinul unor persoane din cadrul I.P.T.F. Sighetu Marmaţiei. M.A.N.  primea 50 euro pe bax şi  500 euro pentru  a dezvălui ponturi referitoare la dispunerea în teritoriu a organelor poliţiei de frontieră. Uneori,  M.A.N.  împărțea banii primiți cu T.Ș.

Au fost respinse arestările pentru un minor (cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat  și contrabandă în formă continuată) și pentru B.V (38 de ani, din Săcel) cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat, , şi contrabandă în formă continuată. Împotriva hotărârii Tribunalului Maramureş s-a depus contestaţie, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu