Share
Anchetă în Maramureș: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după un ritual religios; Trei persoane s-au infectat

Anchetă în Maramureș: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după un ritual religios; Trei persoane s-au infectat

Situație ciudată în Maramureș, unde a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. S-a ajuns după ce trei persoane s-au infectat în urma unui ritual religios efectuat în casa unuia dintre cei care au încălcat regulamentele Ordonanțelor Militare.

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, „la data de 26 aprilie 2020, organele de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de ”zădărnicirea combaterii bolilor” prevăzută de art. 352 alin. 2 Cod penal, constând în aceea că, la data de 7 aprilie 2020, mai multe persoane s-au adunat în incinta unui imobil, proprietatea unuia dintre ei”.

Oamenii s-au adunat „pentru efectuarea unui ritual religios și în urma acestei întruniri trei din persoanele prezente au fost depistate pozitiv cu infecția provocată de virusul SARS-COV-2. Pentru verificarea informațiilor expuse s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare”, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Oamenii legii au precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

Vom reveni cu informații, în măsura în care vom putea să le publicăm!

C.Ț.

Lasă un comentariu