Share
Jurnal de bord special în aventura vieții: Profesorul băimărean a ajuns cu bine în țara vecină Serbia. Vezi cele mai noi impresii de călătorie ale sale! (FOTO)

Jurnal de bord special în aventura vieții: Profesorul băimărean a ajuns cu bine în țara vecină Serbia. Vezi cele mai noi impresii de călătorie ale sale! (FOTO)

Profesor în Baia Mare, Horea Nașcu, și-a început sâmbătă, 31 iulie, aventura vieții. Temerarul cadru didactic a pornit, cu barca, din reședința de județ a Maramureșului și are ca destinație Sulina.

Pe o distanță de 2.200 km, lectorul universitar va străbate cinci râuri, Săsar, Lăpuș (ambele România), Someș (din România și Ungaria), Tisa (Ungaria și Serbia) respectiv Dunărea (Serbia și România).

Proiectul are ca scop principal sensibilizarea populației cu privire la protejarea mediului înconjurător, în special a apei, comoara întregii omeniri. Aventura a ajuns astăzi în ziua 19. În ziua 18, Horea Nașcu a ajuns oficial în Serbia după cum se arată în jurnalul profesorului băimărean de pe rețelele de socializare.

„Am devenit turist oficial în Serbia chiar înainte de ora 8 în această dimineață (am ajuns la punctul de control al frontierei râului ieri după-amiază, după ce m-am luptat împotriva vânturilor masive, iar în acel moment lucrătorii poliției de frontieră plecaseră deja spre casă! Vâslesc în ceea ce trebuie să fie cea mai lungă sesiune de vânt de până acum. Încă reușesc să acopăr câteva zeci de kilometri. Acum, au mai rămas doar 107 până la Dunăre”, arată Horea Nașcu referitor la ziua de 17 august.

„Am început devreme (4:20) și am vâslit puțin, să ajung în acest sat. Am văzut acest loc lângă apă; m-am urcat pe uscat și am venit să cer mâncare (în schimbul monedei mele euro, desigur! Care este cel mai bun hamburger pe care l-ai mâncat vreodată? P.S. Ce zici de cineva care tocmai a acoperit o treime din distanță?!”, mai arată Horea Nașcu în ziua 19 a călătoriei, adică astăzi, 18 august.

C.Ț.

Citește și

Jurnal de bord special în aventura vieții: Profesorul băimărean a ajuns cu bine în țara vecină Ungaria. Vezi cele mai noi impresii de călătorie ale sale (FOTO)

Aventura vieții: Profesorul băimărean Horea Nașcu și-a început expediția, având ca destinație Sulina, de 40 de zile, pe o distanță de 2.200 km! (VIDEO ȘI FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu