Share
ITPF Sighetu Marmației: Încă doi cetăţeni străini opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

ITPF Sighetu Marmației: Încă doi cetăţeni străini opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat doi cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal în vestul Europei, arată reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

În data de 28 iulie a.c., a avut loc o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea.

Lucrătorii PF din cadrul SPF Petea, în cooperare cu cei din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare, au reţinut, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră spre interior, două persoane care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Cele două persoane au fost conduse la sediul instituţiei şi din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean tunisian în vârstă de 40 de ani şi unul din Libia, în vârstă de 20 de ani. Cei doi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, în căutarea unor locuri de muncă.

În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează să fie luate măsurile legale ce se impun, arată reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu