Share
Ițe descâlcite: Tânărul care a ascuns droguri, într-o locuință în chirie din Maramureș, va sta în arest preventiv 30 de zile. Vezi povestea

Ițe descâlcite: Tânărul care a ascuns droguri, într-o locuință în chirie din Maramureș, va sta în arest preventiv 30 de zile. Vezi povestea

La începutul lunii iulie v-am prezentat povestea traficanților de substanțe interzise care le transportau cu o valiză de tip troller. Cei doi tineri în cauză au fost atunci arestați preventiv.

În data de 5 iulie, instanța a admis propunerea DIICOT de arestare preventivă a doi tineri în vârstă de 25 de ani din Cluj și Mureș care au efectuat cu două zile în urmă mai multe operaţiuni distincte cu privire la droguri de risc (cannabis), precum şi de mare risc (comprimate MDMA, ciuperci halucinogene), implicând recuperarea unui întreg arsenal din fosta locuinţă a unei persoane în prezent judecate în altă cauză pentru astfel de infracţiuni, au deţinut aceste droguri şi le-au ambalat într-o geantă tip troller în vederea transportării lor, drogurile fiind destinate valorificării.

Venim acum în prezent să vedem ce s-a întâmplat cu persoana care deținea de fapt substanțele interzise. El de fapt le ascunse în fosta sa locuință. Tribunalul Maramureş a admis, în data de 16 iulie 2021, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 iulie 2021, până la data de 14 august 2021 inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 32 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, prevăzute de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000. Totodată, instanţa a respins cererea de luare a măsurii controlului judiciar ori a arestului la domiciliu formulată de inculpat.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, instanţa a reţinut că există indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că acesta, anterior datei de 24 ianuarie 2021, a procurat o cantitate apreciabilă de droguri de risc şi de mare risc (2.514,1 grame cannabis-drog de risc, 60,2 grame ciuperci cu Psilocina-drog de mare risc şi 11 comprimate MDMA-drog de mare risc), a deţinut aceste droguri la locuinţa în care a stat în perioada respectivă cu chirie, a ascuns drogurile în diferite locuri din imobil, în scopul asigurării activităţii ulterioare de vânzare, şi a elaborat un plan de recuperare a lor prin intermediul a doi inculpaţi cercetaţi în acelaşi caz, care în prezent sunt în arest preventiv. În acest sens, în data de 2 iulie 2021, a întocmit o schiţă a locaţiilor în care a ascuns cantităţile de droguri şi i-a solicitat unuia dintre inculpaţii la care a apelat, să se deplaseze la acea adresă şi să recupereze efectiv cantităţile de droguri, indicându-i de asemenea persoanele prin intermediul cărora ar fi urmat să realizeze comercializarea drogurilor, toate aceste operaţiuni având drept scop facilitarea vânzării drogurilor precizate mai sus. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, arată instanța maramureșeană.

C.Ț.

Citește și

Astăzi: Traficanții cu troller-ul, prinși în județul Maramureș weekendul acesta, au fost arestați

Traficanți depistați în Maramureș: Doi tineri din Cluj și Mureș au fost prinși cu un întreg arsenal de substanțe interzise în valiză (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu