Share
Mesaje de care nu trebuie să vă speriați. Doar se testează sistemul RO-ALERT

Mesaje de care nu trebuie să vă speriați. Doar se testează sistemul RO-ALERT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că au început testările în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

În zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România va apărea notificarea: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT” – arată IGSU într-un comunicat.

„Asigurîm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat. În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate a evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări” – se mai arată în comunicat.

În caz de urgenţă majoră, sistemul de avertizare a populației RO-ALERT va permite informarea rapidă a cetăţenilor din zonele de risc, pentru asigurarea autoprotecţiei.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu