Share
Iohannis, după vizita la Irpin: „Nu există cuvinte care să descrie tragedia inimaginabilă”. Liderii UE s-au întâlnit cu Zelenski

Iohannis, după vizita la Irpin: „Nu există cuvinte care să descrie tragedia inimaginabilă”. Liderii UE s-au întâlnit cu Zelenski

Președintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, arată digi24.ro.

Cei patru lideri europeni au mers și la Irpin, un oraș din apropierea capitalei, distrus de atacurile rușilor, după care s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, mai arată sursa citată în acest articol.

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Înaintea discuțiilor oficiale, cei cinci lideri au făcut o fotografie de grup. Cei cinci lideri vor discuta despre sprijinul oferit Ucrainei pentru a face față invaziei Rusiei, dar și despre eforturile de reconstrucție care vor fi necesare după încheierea războiului. Candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană este de asemenea pe agenda discuțiilor.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel ca militarii ruși care se fac vinovați de crimele și distrugerile din Ucraina să fie aduși în fața justiției internaționale. „Nu există cuvinte să descrii tragedia inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi în Irpin. Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională, pe care România o susține pe deplin”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, după vizita la Irpin. Oleksi Cernișov, ministrul ucrainean pentru Dezvoltare, le-a spus liderilor europeni că peste 12.000 de blocuri de locuințe au fost distruse de la începutul invaziei ruse. El le-a arătat și mașinile în care rușii au ucis femei și copii care încercau să fugă din calea luptelor. „Rușii ținteau aceste mașini, avem imagini cu aceste mașini, erau familii întregi în ele, rușii au tras în aceste mașini, familii, femei, copii, nu era niciun bărbat în ele. Doar omorau cu bună știință oamenii din aceste mașini. Nu prezentau niciun fel de risc din punct de vedere militar, oamenii doar încercau să fugă, să scape din Irpin și i-au omorât în mașinile lor. Nu sunt orice fel de mașini, acestea sunt chiar mașinile în care au fost uciși. Vedeți că mașinile sunt arse”, a spus Cernișov.

Oleksi Cernișov, ministrul ucrainean pentru Dezvoltare, le-a spus liderilor europeni că peste 12.000 de blocuri de locuințe au fost distruse de la începutul invaziei ruse. El le-a arătat și mașinile în care rușii au ucis femei și copii care încercau să fugă din calea luptelor. „Rușii ținteau aceste mașini, avem imagini cu aceste mașini, erau familii întregi în ele, rușii au tras în aceste mașini, familii, femei, copii, nu era niciun bărbat în ele. Doar omorau cu bună știință oamenii din aceste mașini. Nu prezentau niciun fel de risc din punct de vedere militar, oamenii doar încercau să fugă, să scape din Irpin și i-au omorât în mașinile lor. Nu sunt orice fel de mașini, acestea sunt chiar mașinile în care au fost uciși. Vedeți că mașinile sunt arse”, a spus Cernișov.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu