Share
Invitat de seamă: Dr. Cristian Răchitan, un medic român din New York, a conferențiat în Baia Mare la inițiativa Facultății de Litere (FOTO)

Invitat de seamă: Dr. Cristian Răchitan, un medic român din New York, a conferențiat în Baia Mare la inițiativa Facultății de Litere (FOTO)

Luni, 13 septembrie, de la ora 18.00, Sala de Sport a Centrului Universitar Nord din Baia Mare a găzduit conferința susținută de Dr. Cristian Răchitan, un medic român din New York. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Litere.

Acesta s-a mutat din România în urmă cu 30 de ani și e considerat unul dintre top 5 „Cei mai buni diagnosticieni din lume”. Este specializat în naturopatie şi are pacienţi celebri.

„Avem un invitat de excepție, doctorul naturopat și osteopat Cristian Răchitan. Este recunoscut la nivel internațional pentru ceea ce știe și ceea ce face. Este medicul unor mari celebrități – Barbara Streisand, Mel Gibson, Bill Clinton, Trump ș.a.

Viața domniei sale este un roman în plină desfășurare, din care nu lipsesc visul american și nevoia de rădăcini. Trăiește de decenii în Statele Unite ale Americii, cu cabinete medicale în New York și Florida. A colindat și cercetat cele mai interesante zone ale lumii, dar nu a uitat de unde a plecat, fiind născut la Gura Văii, în Drobeta Turnu Severin.

Avea 34 de ani când destinul a hotărât că partea a doua a vieții o va traversa în întuneric. Un întuneric aparent, pentru că doctorul Răchitan vede cu ochii minții mai bine decât noi” – a spus, în deschiderea evenimentului, conf. univ. dr. Ioan Mircea Fărcaș, decanul Facultății de Litere.

În continuare, medicul a atins următoarele teme:

  • Ce este viața? De unde venim și unde plecăm când viața se sfârșește?
  • De ce ne stresăm? De ce ne îmbolnăvim?

La final a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu