Share
În anul Marii Unirii, unirea limbilor Europei are loc în Baia Mare

În anul Marii Unirii, unirea limbilor Europei are loc în Baia Mare

Facultatea de Litere din Baia Mare găzduiește, pentru prima oară în România, Simpozionul Atlasului Limbilor Europei. Evenimentul a ajuns la a 51-a ediție și reunește specialiști din Marea Britanie, Portugalia, Spania, Albania, Bulgaria, Rusia, Serbia. ”Activitatea este urmare a unui parteneriat între Facultatea de Litere și Institutul de Lingvistică al Academiei Române. Evenimentul are loc pentru prima dată în România, aici în Baia Mare.

Consider că este o ocazie minunată că în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri să fie organizată unirea limbilor Europei în Baia Mare” – a precizat conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere a Centrului Universitar Nord  Baia Mare. Atlasul Limbilor Europei este un proiect internațional la care colaborează toate țările europene, prin intermediul a 45 de comitete naționale. În Atlas sunt prezentate toate limbile și dialectele vorbite pe teritoriul Europei.

România participă la acest proiect din anii ’70, iar din 2005  asigură, prin prof. univ. dr. Nicolae Saramandu, reprezentantul Institutului de Lingvistică al Academiei Române. ”Scopul Atlasului a fost de a pune în relație limbile vorbite în Europa, de a urmări influențele culturale și contactele între limbi” – a subliniat  Saramandu.

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu