Share
Codul drepturilor studentului va fi modificat

Codul drepturilor studentului va fi modificat

Ministerul Educației a lansat miercuri, în consultare publică, proiectul de ordin privind Codul drepturilor și obligațiilor, potrivit Agerpres.
Fiecare universitate va fi monitorizată în ceea ce privește respectarea prevederilor Codului drepturilor și obligațiilor studentului.
Se vor reglementa drepturile specifice de care beneficiază studenții cu dizabilități. Universitățile vor elabora un Plan de intervenție specializată.
Studenții nu vor participa la activități didactice , prevăzute în planul de învățământ, mai mult de opt ore pe zi.
Proiectul va mai predea că universitățile nu pot percepe taxe suplimentare studenților pentru procesul de reclasificare a acestora, de pe un loc de taxă, pe unul finanțat de la bugetul de stat.
Altă noutate va fi aceea că, un student nu poate fi reprezentat în structuri decizionale ale aceleași universități, pentru mai mult de cinci ani.
Studenții vor participa anual la evaluarea activității colegilor reprezentanți. Studenții reprezentanți vor fi aleși conform unor regulamente care stabilesc mecanisme de revocare a acestora.
Ei vor avea obligația de a elabora, cel puțin de două ori pe an rapoarte de activitate. Acestea trebuie să includă toate inițiativele și demersurile desfășurate.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu