Share
Astăzi, 25 iunie începe Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a-VIII-a

Astăzi, 25 iunie începe Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a-VIII-a

În perioada 25 – 28 iunie 2024 va avea loc examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a. Probele se vor desfăşura după următorul calendar:

  • 25 iunie 2024 – proba scrisă la Limba şi literatura română;
  • 27 iunie 2024 – proba scrisă la Matematică;
  • 28 iunie 2024 – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe data de 3 iulie 2024, până la ora 14.00. Contestaţiile se vor depune în aceeași zi, în intervalul orar 16.00 – 19.00 şi pe data de 4 iulie 2024, între orele 8.00 – 12.00. Proba scrisă începe cu Limba și Literatura Română, continuă cu proba scrisă la Matematică  și se termină cu proba la Limba și literatura maternă. Toate acestea sunt importante pentru promovarea examenului și admiterea la liceu.

Elevii trebuie să se prezinte la unitățile de învățământ unde li s-a comunicat că vor susține examenul național în intervalul orar 08.00 – 08.30. De la 08.30 până la ora 09.00, când începe examenul, elevii vor fi instruiți cu privire la desfășurarea examenului, iar supraveghetorii se vor asigura că Evaluarea Națională se va susține în condiții corespunzătoare. Foile cu subiectele de examen vor fi oferite la ora 09.00, atunci când începe proba propriu-zisă. Pentru a rezolva toate subiectele, elevii au la dispoziție 120 de minute.

Ce reguli trebuie să respecte elevii

Dincolo de a se prezenta la ora corectă în sala de examen, elevii trebuie să respecte câteva reguli. Este important de știut că nu este permisă intrarea în sala de examen cu telefoane mobile, genți, ghiozdane și, așa cum era de așteptat, cu materiale didactice care i-ar putea ajuta să rezolve subiectele de examen. Vor fi amenajate săli speciale unde elevii de clasa a VIII-a își vor lăsa obiectele personale. Este permisă intrarea în sală doar cu instrumente de scris și trebuie să aibă la ei cartea de identitate.

9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu