Share
Apelul fals a fost dat de un sighetean de 10 ani, elev la Școala nr. 10

Apelul fals a fost dat de un sighetean de 10 ani, elev la Școala nr. 10

Am relatat că miercuri, 15 ianuarie, la ora 10.03, un băiat a alertat poliţia, prin numărul unic apeluri de urgenţă 112, că a fost sechestrat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. El striga după ajutor, precizând că cineva îl omoară, apoi a închis telefonul. A început o operațiune contracronometru, polițiștii găsindu-l pe băiat după două ore, întreg și nevătămat. Ei au stabilit că apelul fals a fost efectuat într-o pauză. Părinții băiatului de 10 ani au fost amendati cu 2000 de lei, iar învățătoarea sa – cu 200 de lei.

“La Școala Gimnazială nr. 10 Sighetu Marmației s-a finalizat cercetarea cu privire la apelul dat la numărul unic de urgență 112 de către un elev al acestei instituții, identificat de organele de poliție, ulterior, la domiciliul acestuia. Echipajul de poliție a purtat discuții cu mama elevului și cu doamna învățătoare și a aplicat sancțiuni conforme prevederilor OUG nr. 34/2008 și a Legii nr. 61/1991”, a confirmat Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș, cu un drum spunând și la ce școală s-a petrecut tărășenia.

Amenda aplicată învățătoarei e cam cu cântec, acum ”organele” căutând o încadrare care să stea în picioare. Sindicatul ”Spiru Haret” e de părere că învățătoarea a fost amendată pe nedrept și o susțin în contestarea sancțiunii. Celălalt sindicat din învățământ (SLIMM) nu s-a pronunțat în vreun fel pe această speță,

ISJ Maramureș a anunțat că va solicita de la direcțiunea școlii o explicație pentru tardiva  raportare a incidentului (C.Ț.)

Foto: arhivă

 

Lasă un comentariu