Share
INSP: Subvarianta mai contagioasă a tulpinii Omicron a fost detectată în România

INSP: Subvarianta mai contagioasă a tulpinii Omicron a fost detectată în România

Noua subvariantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, a fost depistată și în România, potrivit INSP. Conform unui raport privind variantele coronavirusului care determină îngrijorare, publicat marți, 13 cazuri de infectare cu subvarianta BA.2 au fost confirmate în țara noastră, arată digi24.ro.

În România au fost confirmate 1.146 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 până la data de 30 ianuarie 2022, iar la 13 dintre acestea a fost detectată sub-varianta BA.2, arată raportul prezentat marți de Institutul Național de Sănătate Publică.

România a depistat infectări cu subvarianta mai contagioasă a Omicron, BA.2, mai arată autorirățile române. În prezent, subvarianta Omicron circulă în România în paralel cu varianta Delta și cu varianta originală Omicron, care este dominantă la acest moment! Iată statistica oficială!

Până la data de 30 ianuarie 2022 au fost confirmate 5925 cazuri cu varianta Delta, din care 30 în săptămâna 04/2022. Până în prezent, dintre cele 5925 cazuri cu varianta Delta, la 92 a fost detectată sub-varianta AY.4.2 (1,6%). În săptămâna 04 au fost confirmate 248 cazuri cu varianta Omicron. Până la data de 30 ianuarie 2022 au fost confirmate 1146 cazuri cu varianta Omicron. Până în prezent, dintre cele 1146 cazuri cu varianta Omicron, la 13 a fost detectată sub-varianta BA.2 (1,1%).

Sub-varianta BA.2, mai contagioasă decât tulpina originală a Omicron! Subvarianta BA.2, care ar fi mai contagioasă potrivit primelor studii, este prezentă în mai multe țări și a devenit, într-o perioadă foarte scurtă, dominantă în Danemarca, unde peste 80% dintre infecții sunt cu BA.2. Ca și în cazul altor variante, infectarea cu BA.2 poate fi detectată prin testarea rapidă anti-Covid, dar nu se poate determina ce variantă a provocat infectarea, spun experții. Cu toate că sub-varianta este încă și mai transmisibilă decât super-contagioasa tulpină originală a Omicron, oficialii din sistemul sanitar danez estimează că BA.2 nu provoacă simptome mai grave decât BA.1, mai arată sursa citată.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu