Share
Informare meteorologică: Intensificări de vânt așteptate în Maramureș. Vezi anunțul meteorologilor

Informare meteorologică: Intensificări de vânt așteptate în Maramureș. Vezi anunțul meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate valabilă pentru cea mai mare parte a țării.

Aceasta va fi valabilă în intervalul 27 februarie, ora 06.00 – 01 martie, ora 12.00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării. Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte. Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat faptul că va actualiza prezentul mesaj.

În Maramureș, se vor înregistra intensificări de vânt cu precădere în cursul zilelor de 27 și 28 februarie, însă acestea nu vor fi la fel de puternice ca în alte regiuni. Mai mult decât atât, vântul se va înteți mai degrabă pe crestele munților. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, în regiunea noastră acestea vor fi slabe cantitativ și pe arii restrânse, iar în unele zone ar putea fi chiar absente. Mai degrabă la munte vom avea unele ninsori, la altitudini mari. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor reapropia de normalul perioadei, cu maxime de la 3 la 7-9 grade, respectiv minime de la -3 la 1-3 grade.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu