Trei adolescenți au inventat un frigider care funcționează fără electricitate - 21 minute în urmă
Prognoză ANM: Cum stăm cu vremea în Maramureș în următoarele două săptămâni - 3 ore în urmă
Atelierele copiilor la Muzeul Satului Maramureșean - 3 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: De la Emaus, înspre Ierusalim; de la biserică, spre casă! - 4 ore în urmă
De paște, ciocolata a fost mai scumpă ca niciodată - 4 ore în urmă
Bisericile din Maramureș au fost neîncăpătoare în aceste zile ale Praznicului Învierii Domnului - 4 ore în urmă
„Ce ești mândruț supărat”: Doi tineri talentați – Iulia Hotea și Răzvan Cizmar – au lansat un frumos proiect muzical - 5 ore în urmă
Andreea Ghițiu şi Gabriela Ardusătan au lansat „Danțu’ coşercilor” - 5 ore în urmă
Deți Iuga este imaginea evenimentului „MândrIE maramureșeană 2025” - 5 ore în urmă
Concert cu Nora Deneș, Călin Ionce și Dan Secheli - 6 ore în urmă
Incredibil: Criminalul pădurarului maramureșean Liviu Pop a vrut să fie plasat în arest la domiciliu. Ce a decis instanța referitor la solicitare
Noutăți în cazul crimei din pădurea Rogozului din 16 octombrie 2019. Ucigașul pădurarului Liviu Pop, aflat în arest preventiv, s-a cerut în arest la domiciliu. Instanța nu a acceptat, însă, solicitarea.
Fapta groaznică a avut loc în data de 16 octombrie 2019, în jurul orei 19.45. Atunci, Ioan G. Pop se afla, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș.
Scopul lui era sustragerea de material lemnos. În acel moment, el a fost depistat în flagrant de Liviu Pop, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș. În acel moment, conform rechizitoriului, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împușcare cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea pădurarului.
Autorul crimei a fost reținut și apoi arestat în august 2020, iar de atunci se află după gratii. „Prin inch pen 96/18.05.2021În temeiul art. 362 Cod procedură penală, raportat la art. 208, alin. 2, art. 207, alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului P I(…), trimis în judecată pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de: – ultraj, în modalitatea omorului săvârșit asupra unui func?ionar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prevăzută de art. 257, alin. l Cod penal, raportat la art. 188, alin. l Cod penal, – tâlhărie calificată, prevăzută de art. 234, alin. 1, lit. a și d, raportat la art. 233 Cod penal, – uz de armă fără drept, prevăzută de art. 343, alin. l Cod penal, totul cu aplicarea art. 38, alin. 1 Cod penal, măsură dispusă prin Încheierea penală nr. 20165/3/2020 din data de 11.08.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, prelungită ulterior prin Încheierea penală nr. 22131/3/2020 şi Încheierea penală nr. 25637/3/2020, ambele ale judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, pe care o menţine pentru următoarele 60 de zile. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat. În temeiul art. 275, alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18 mai 2021”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanței.
C.Ț.
Citește și