Share
Încă un nou record: În județul Maramureș s-au înregistrat oficial peste 500 cazuri în doar câteva ore. Baia Mare a sărit de 7,7! Acum verificări intensificate!

Încă un nou record: În județul Maramureș s-au înregistrat oficial peste 500 cazuri în doar câteva ore. Baia Mare a sărit de 7,7! Acum verificări intensificate!

Încă un nou record: În județul Maramureș s-au înregistrat oficial peste 500 cazuri, în doar câteva ore. Baia Mare a sărit de 7,7! Acum controale intensificate!

Un nou record al pandemiei în Maramureș. S-au înregistrat astăzi peste 500 noi cazuri în interval de 24 ore, mai exact, 502. S-a ajuns la 2.775 cazuri în interval de două săptămâni. Reședința de județ a trecut de 7,7 cazuri la mia de locuitori, mai exact 7,71.

Tocmai de aceea, autoritățile maramureșene arată că vor fi controale intensificate în sistem integrat pentru respectarea măsurilor de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-CoV-2. În această dimineață s-a desfășurat o ședință de lucru, convocată de prefectul Rudolf Stauder, la care au participat subprefectul Eniko-Erzsebet Krizsanovszki, directorul executiv adjunct dr. Carmen Sima, Direcția de Sănătate Publică Maramureș și inspectorul șef Marian Pițiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș.

S-a analizat evoluția situației epidemiologice și au fost discutate măsurile de prevenire, limitare și combatere a efectelor pandemiei. Prefectul de Maramureș a declarat că se impun respectarea măsurilor pentru creșterea capacității de răspuns, asigurarea rezilienței comunităților și diminuarea impactului tipului de risc, prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.34/2022. ”Ne aflăm pe un trend ascendent la nivelul județului, iar datele statistice relevă că în ultimele 14 zile au fost confirmate 2775 persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Sunt 43 de unități administrativ-teritoriale care au valoarea ratei de incidență cumulată ce depășește 3 cazuri/1000 de locuitori. Valoarea ratei de incidență în județul nostru este de 5,35 cazuri/1000 de locuitori”, a declarat prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹35616 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹502 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4438 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹88 pacienți internați în spital;
🔹7 pacienți internați la ATI, cinci pacienți sunt intubați;
🔹11526 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1641 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹105791 teste efectuate până în prezent;
🔹2687 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1618 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

În perioada următoare vor fi intensificate activitățile de control în sistem integrat la nivelul unităților administrativ-teritoriale, a mai precizat prefectul de Maramureș. Vaccinarea și respectarea măsurilor stabilite de către specialiști în sănătate publică constituie căi principale pentru a limita efectele pandemiei.

Pentru a preveni și limita efectele pandemiei se solicită cetățenilor:
‼️să evite zonele aglomerate;
‼️să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, astfel încât să acopere gura și nasul;
‼️să își dezinfecteze frecvent mâinile;
‼️să păstreze distanța fizică de protecție sanitară;
‼️să evite atingerea unor suprafețe care sunt utilizate și de către alte persoane;
‼️să evite, cu prioritate, deplasarea persoanelor în vârstă și a celor cu imunitate scăzută sau boli asociate în zone aglomerate;
‼️să țină cont de recomandările și sfaturile medicilor.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Cum dovediti voi existenta sarscov2 daca nu a fost izolat? Pe baza a ce? Ce testezi si impotriva a ce vaccinezi daca ai doar o secventa genetica rezultata in urma unei simulari pe calculator, chestiune ce constituie o frauda stiintifica?
    RT-PCR – nu poate sa ofere un diagnostic, deoarece nu poate fi folosit decat in cercetare.

    Acestea sunt date oficiale verificabile, domnilor!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu