Share
În Vișeu de Sus s-a desfășurat Festivalul Național de Literatură și Folclor „Armonii de primăvară”

În Vișeu de Sus s-a desfășurat Festivalul Național de Literatură și Folclor „Armonii de primăvară”

În perioada 26-28 mai, în Vișeu de Sus, la Casa de Cultură, s-a desfășurat Festivalul Național de Literatură și Folclor „Armonii de primăvară”, ediția a XLV-a.

Vineri, 26 mai, a fost Ziua Literaturii. A avut loc masă rotundă cu tema „Poezia în epoca Inteligenței Artificiale. Cât de relevantă mai este poezia contemporană pentru tânăra generație?”, precum și festivitatea de premierea a concursului de poezie și proză scurtă.

Ziua Folclorului a fost duminică, 28 mai. De la ora 13.00 a avut loc parada portului popular, aceasta fiind urmată de un spectacol.

„Azi, la Vișeu de Sus a fost Ziua Folclorului. Ziua portului, a cântecului și jocului. O zi în care vișeuanii s-au bucurat alături de ansamblurile folclorice invitate la cea de-a XLV-a ediție a festivalului : „Dor Clujean” (Cluj-Napoca, Cluj), „Glanetașul” (Agrieș, Bistrița-Năsăud), „Săliștenii” (Săliștea de Sus), „Tileguța” (Petrova), „Balada” (Moisei) și „Vișeul” (Vișeu de Sus).
Parada portului a umplut centrul orașului de frumos” – se precizează pe pagina Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus, cu spijinul autorităților locale, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu