Share
În Sighetu Marmației a avut loc un spectacol de poezie dedicat poetei Ana Blandiana

În Sighetu Marmației a avut loc un spectacol de poezie dedicat poetei Ana Blandiana

Miercuri, 12 iunie, Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației a găzduit un eveniment special – un spectacol de poezie dedicat poetei Ana Blandiana.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Lego Ergo Sum al Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din minicipiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

„Evenimentul a culminat cu întâlnirea de suflet cu Ana Blandiana!

Ana Blandiana (Otilia Valeria Rusan, născută Coman; n. 25 martie 1942, Timișoara, România) este o scriitoare (autoare a 27 de cărți publicate în română și a 60 de volume apărute în 26 de limbi), ziaristă și luptătoare pentru libertate civică din România.

În luna mai 1990 a reînființat Centrul PEN din România, pe care l-a condus până în 2004. În noiembrie 1990 s-a numărat printre fondatorii Alianței Civice (președinte între 1991-2002). În ianuarie 1993 a fost inițiatoare, împreună cu Romulus Rusan, a Memorialului Sighet, iar în aprilie 1995, a Academiei Civice, pe care le conduce de la începuturi până în prezent. A fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale.

Este membru corespondent al Academiei Române, din 2016”, se precizează pe pagina Centrului Cultural.

Evenimentul a fost coordonat de insp. prof. dr. Adrian Sabău, prof. dir. Claudia Tompoș, prof. Mihaela Cupcea.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu