Share
În contextul pandemiei COVID-19: Cum se vor organiza slujbele de Luminație pe cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

În contextul pandemiei COVID-19: Cum se vor organiza slujbele de Luminație pe cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

În contextul actual al pandemiei, când în mai multe localităţi din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului nivelul de răspândire al noului coronavirus este de peste 3 cazuri la 1000 de locuitori, iar regulile sanitare sunt foarte stricte, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la solicitarea autorităţilor, îndeamnă ca Slujbele de pomenire a celor adormiţi de la începutul lunii noiembrie 2020, rânduială sfântă şi datoria fiecărei familii creştine, să fie săvârşite conform obiceiurilor îndătinate.

Pentru buna organizare a Slujbelor de pomenire a morţilor, pentru siguranţa preoţilor şi credincioşilor participanţi, se recomandă ca:

1. Slujbele de parastase să fie săvârşite individual la fiecare loc de veci, evitându-se parastasele comune din cimitir;

2. Persoanele care participă la slujbele de pomenire să poarte mască;

3. Preoţii parohi, sau administratorii cimitirelor vor asigura la intrare în cimitir dezinfectant şi-i vor informa pe credincioşi de obligativitatea purtării măştii şi respectarea distanţei dintre persoane.

„În această perioadă, deosebit de grea pentru toată lumea, avem datoria creştinească de a ne îngriji unii pe ceilalţi, iar acest lucru îl putem face prin respectarea normelor sanitare, dar avem şi obligaţia morală de a-i pomeni pe cei adormiţi din neamurile noastre.

Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească pe toţi cei adormiţi şi să le facă veşnică odihnă!”, transmit reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

1 Comentariu în această postare

  1. Gheorghe Sabou

    Iată un om cu capul pe umeri. Foarte bine. Trebuie să ne gândim la cei plecați dintre noi și să le cinstim memoria. Doamne ajută.

    Răspunde

Lasă un comentariu