Share
În Băiuț: S-a organizat „Târgul de Crăciun”, cu jocuri, multe activități și meșteri populari

În Băiuț: S-a organizat „Târgul de Crăciun”, cu jocuri, multe activități și meșteri populari

Ziua de sâmbătă, 9 decembrie, s-a dovedit a fi una specială pentru comunitatea din Băiuț, întrucât a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun. La întâlnirea de suflet au fost prezenți meșteri populari și comercianți, de la care se pot achiziționa produse din carne, prăjituri de casă, zacuscă, murături, produse apicole, ornamente, precum și băuturi calde, ceai și vin fiert.

Copiii au putut câștiga premii frumoase la darts – joc de tras la ținta cu mingea. În plus, a avut loc și o paradă a brondoșilor. În cadru festiv, au fost felicitați și cei care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Moșul împreună cu spiridușii au sosit cu trenulețul și au împărțit daruri copiilor. Au cântat artiști talentați: Raisa Vlășan, deja cunoscută publicului maramureșean, Ania Ilinca Ghișe, câștigătoarea concursului de minitalente din iunie de la Motoinocența 2023 – Băiuț, Ciuby Nyegrai, Daniel Gașpar. Mai mult, cadrul special, caracteristic sărbătorilor de iarnă, a fost asigurat de fanfara locală, Szabo Joska și grupuri de colindători.

”Târgul de Crâciun – Băiuț 2023 a fost un eveniment foarte important în viața comunității noastre. A fost și o mare provocare după ce ordonanța austerității a intrat în vigoare și ne-a împiedicat să facem cheltuieli din bugetul local. Cu bani, e ușor să realizezi orice, fără bani, e o provocarea și o mare realizare dacă reușești! Dar, cu un gram de nebunie, cu o echipă foarte puternică în spate, cu prieteni adevărați, cu oameni minunați care ne-au promis că ne ajută și au făcut-o, am reușit! Ne-au colindat localnicii, artiști din comunele vecine, două artiste consacrate din Baia Mare, copiii de la grădiniță și școală și fanfara locală. Am avut multe produse și lucrări expuse spre vânzare! Moșul a venit cu trenulețul pentru toți copiii comunei și nu numai! În acest minunat și binecuvântat colț de rai de la ”capătul lumii” am oferit mâncăruri calde colindătorilor și tuturor celor prezenți, am creat într-un cadru autentic de iarnă atmosfera pregătitoare a sărbătorii nașterii pruncului Iisus! Mulțumesc angajaților din primărie, doamnei viceprimar, consilierilor locali care ne-au fost alături, cadrelor didactice, preoților, jandarmeriei, poliției, sunetistului, prezentatoarei, celor care au expus, vizitatorilor, tuturor colaboratorilor și în mod deosebit sponsorilor! Datorită contribuției fiecăruia, ediția din acest an a fost un motiv de bucurie pentru toți participanții, într-o sâmbătăă înghețată de iarnă, așa cum erau odinioară iernile la Băiuț!”, arată primarul Viorica Maciuc.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu